KNOWTES.

k·no·w·tes (de; v; enkelvoud: knowte)
Samenvoeging van het woord notes en know: kenniscadeautje


NIEUWS | Ketenverkenning van natuurlijke reststromen naar bodemverbeteraar

Voor een mooi project van de Provincie Zuid Holland zijn we op zoek naar experts op het gebied van het verwaarden van groene reststromen of toepassen van circulaire bodemverbeteraars.

Lees meer

KNOWTE | Wegwijzer of Gids?

Lees hier hoe Mariekes ervaring met wadlopen en het werk dat we doen een mooie parallel hebben. Het verschil tussen een wegwijzer of een gids kan (soms letterlijk) van levensbelang zijn.

Lees meer

KNOWTE | 'Je weet nooit hoe een koe een haas vangt.'

Gastblog | Na ruim een jaar neemt (tijdelijke) collega Laura afscheid. Een periode waarin zij is ondergedompeld in een, voor haar, nieuwe wereld. Op hele persoonlijke wijze beschrijft zij hoe dat haar veranderd heeft.

Lees meer

KNOWTE | Kringlooplandbouw, wat is jouw perspectief?

In Nederland willen we naar kringlooplandbouw. Afhankelijk van wie je het vraagt, zijn we er zelfs al mee bezig. Als je doorvraagt, merk je dat de meningen uiteenlopen en dat weinig mensen goed kunnen benoemen wat de kern van kringlooplandbouw is en wat het in de praktijk moet inhouden.

Lees meer

NIEUWS | 'Come Along!' en ontwikkel jouw 'Smart Village' strategie

In de afgelopen maanden heb je het misschien we voorbij zien komen. Het 'Smart Rural 21' project van E40, ondersteund door de Europese Commissie.  Voor dit project zochten we, samen met onze internationale collega’s,  plattelandsinitaitieven in Europa, die open staan voor begeleiding bij hun  traject om “Smart Village” te worden.

Lees meer

NIEUWS | ‘Smart Rural Project’ zoekt innovatieve plattelandsinitiatieven

Op 11 mei 2020 is de deadline verstreken om je aan te melden als potentiële deelnemer in het Smart Rural 21 project, welke ondersteund wordt door de Europese Commissie. Er is grote interesse getoond. In totaal zijn er 736 aanmeldingen gedaan door heel Europa, waaronder 4 vanuit Nederland. Wij willen iedereen bedanken voor het delen van de berichten en voor de aanmeldingen vanuit Nederland. In de komende maand worden de aanmeldingen beoordeeld door het projectteam en naar verwachting worden de 12 initiatieven die deel gaan nemen aan het project voor eind juni gekozen. We houden jullie op de hoogte over de voortgang en alle aanmeldingen krijgen rechtstreeks bericht.

Lees meer

NIEUWS | Nieuwe Website

Met gepaste trots presenteren wij u onze nieuwe website. Mist u informatie of heeft u ideeën hoe wij onze site nog verder kunnen optimaliseren? Schroom niet contact met ons op te nemen.

Lees meer

KNOWTE | LEADER zet top-down benadering op z’n kop

LEADER is veel meer dan het wegzetten van subsidie, het gaat om het in gang zetten van een beweging en daarmee zet LEADER de traditionele top-down benadering letterlijk op z’n kop.

Lees meer

KNOWTE | Wie kiest er voor kaas?

Nederland staat anno 2018 nog steeds in de top 5 van grootste kaasproducenten ter wereld. Naast het maken van kaas, zijn ook de handel, logistiek, marketing, verkoop en het beleven van kaas belangrijk voor de werkgelegenheid. Dan is het natuurlijk wel zaak dat de vacatures ingevuld kunnen worden..

Lees meer

KNOWTE | Alblasserwaard heeft een ander gezicht gekregen

Dit was een van de koppen die deze week dertig jaar geleden in de media verscheen over het afronden van het grootste herinrichtingsproject van Europa. Het project is afgerond met het openen van de brug “De Kikker” over de Ammerse Boezem.

Lees meer

KNOWTE | Global perspectives

(Oud) Collega Janneke heeft een bijzondere reis gemaakt door Ethiopië. Een blikverruimende reis waar zij graag haar ervaringen over deelt.

Lees meer