KNOWTES.

k·no·w·tes (de; v; enkelvoud: knowte)
Samenvoeging van het woord notes en know: kenniscadeautje


NIEUWS | 'Come Along!' en ontwikkel jouw 'Smart Village' strategie

In de afgelopen maanden heb je het misschien we voorbij zien komen. Het 'Smart Rural 21' project van E40, ondersteund door de Europese Commissie. Voor dit project zochten we, samen met onze internationale collega’s, plattelandsinitaitieven in Europa, die open staan voor begeleiding bij hun traject om “Smart Village” te worden. In heel Europa hebben zich meer dan 730 dorpen en gemeenschappen zich aangemeld, waaronder 4 uit Nederland. Het projectteam heeft een selectie gemaakt. Helaas zitten daar geen initiatieven uit Nederland bij, maar het goede nieuws is: Door het enthousiasme dat getoond werd in heel Europa voor het thema Smart Villages, is besloten om het bestaande project uit te breiden en een ander idee op poten gezet: 'Come Along!' En dat is goed nieuws voor alle dorpen die ‘smart’ bezig zijn!

Vanaf vandaag tot en met 1 augustus 2020 kun je jouw dorp/initiatief aanmelden als 'Come Along!' deelnemer. Jouw initiatief wordt uitgedaagd om net als de deelnemende dorpen een 'Smart Village' strategie te ontwikkelen. Je ontvangt hierbij het volgende:

  • Het project helpt je op weg met informatie en tools die 'Come Along!' initiatieven helpt met het ontwikkelen van hun Smart Village Strategie

  • Initiatieven die deelnemen aan 'Come Along!' krijgen voorrang om te in contact te komen voor met de deelnemende dorpen aan het 'Smart Rural' project om kennis uit te wisselen en deel te nemen aan ontmoetingen.

  • Prestaties en praktijkervaringen van deelnemende initiatieven aan 'Come Along!' worden gepromoot via het E40 project.

  • Wanneer jouw initiatief het proces doorloopt (strategieën ontwikkelt en de daaropvolgende acties onderneemt) krijgen een persoonlijk kwaliteitsmerk (logo) van Smart Rural 21.

Heb je interesse? Je kunt je nu aanmelden via smart-rural@e40.eu . Deelnemers aan 'Come Along!' zitten nergens aan vast. Er is geen verplichting tot het afronden van het traject. Meer informatie over het Smart Rural 21 project vind je via de site SmartRural21.eu

In Nederland is KnowWhy de contactpersoon van dit project. We denken graag met je mee hoe je het meest uit deze kans kunt halen. Wil je meer weten? Neem contact met ons op! Mail je naam, telefoonnummer en dorpsnaam naar Marieke@knowwhy.nl en we nemen contact met je op.