KNOWTES.

k·no·w·tes (de; v; enkelvoud: knowte)
Samenvoeging van het woord notes en know: kenniscadeautje


KNOWTE | Kringlooplandbouw, wat is jouw perspectief?

KLIK HIER OM DE FILM TE BEKIJKEN

In Nederland willen we naar kringlooplandbouw. Afhankelijk van wie je het vraagt, zijn we er zelfs al mee bezig. Als je doorvraagt, merk je dat de meningen uiteenlopen en dat weinig mensen goed kunnen benoemen wat de kern van kringlooplandbouw is en wat het in de praktijk moet inhouden.

Of het nou overheidsinstanties, boeren of ngo’s zijn - iedereen interpreteert kringlooplandbouw op een eigen manier en vanuit een eigen referentiekader. De boer vanuit bedrijfsperspectief, een politicus vanuit Europees of misschien zelfs globaal perspectief. Hoe kunnen we dan toewerken naar één vorm van landbouw waar ieder zijn of haar rol begrijpt, we elkaar kunnen versterken en samen toewerken naar hetzelfde toekomstperspectief?

In onze nieuwe film volgen we Colinda van Rees, een jonge boerendochter en betrokken burger in het landschap van de Molenlanden in Zuid-Holland. Zij gaat in gesprek met zes stakeholders die zich bewegen in het maatschappelijke en politieke veld én op boerenbedrijf, om het te vragen naar hun kijk op de toekomst van de landbouwsector, kringlopen en de rol die eenieder hierin heeft. Ze hoort zes verschillende invalshoeken, wat haar brengt tot een conclusie: als we tot werkbare oplossingen willen komen, zullen we eerst verder met elkaar in gesprek moeten gaan.

Colinda’s zoektocht is een aanzet voor het verder gesprek over kringlooplandbouw. Sluit je aan en breng het gesprek een stap verder door ook jouw perspectief te laten horen. Wees nieuwsgierig, en ga op zoek naar perspectieven bij jou in de buurt, of vertel ons welk perspectief er naar jouw idee nog mist in het debat rondom kringlooplandbouw.


Meer lezen over kringlooplandbouw?